Voorzichtig met Britse en Ierse trailers in Duitsland

Het rijden met Britse en Ierse trailers met niet Britse trekkers is in Duitsland niet toegestaan!

oplegger-trailerBij aankomst in ons land worden Britse en Ierse trailers, die geen eigen kenteken hebben, veelal omgekoppeld en voorzien van een ‘tijdelijk’ Nederlands kenteken. De problemen ontstaan wanneer Nederlandse / buitenlandse trekkers met Engelse/Ierse trailers in Duitsland gaan rijden. Bij aanhouding in Duitsland mogen deze trailers niet meer verder rijden, omdat ze voorzien zijn van een ‘ongeoorloofd’ kenteken.

Via TVM bereikte ons het bericht over het besluit 'Bund-Länder-Fachausschusses Fahrzeugzulassung' van 28/29 april 2015, dat betrekking heeft op de huidige juridische situatie ten aanzien van buitenlandse trailers gekoppeld aan vrachtwagens.

Samenvattend is in de betreffende vergadering tussen 'Bund und Ländern' unaniem besloten, dat het deelnemen aan het wegverkeer in Duitsland met buitenlandse trailers alleen is toegestaan, wanneer voor de trailer in het land van herkomst een registratiecertificaat is afgegeven.

Omdat in Groot-Brittannië en Ierland geen registratiecertificaten worden afgegeven, is het verboden om deze opleggers met behulp van een Nederlandse/buitenlands trekker te vervoeren. Het bevestigen van een tijdelijk Nederlands kenteken wordt gezien als ‘kentekenfraude’ en bestraft met hoge boetes. Uiteraard kan dit ook gevolgen hebben voor de uitvoering van het goederenvervoer met deze trailers (bijv. vertraging of ladingschade bij bederfelijke goederen, maar ook inkomstenderving).

De zaak is op overheidsniveau aangekaart, omdat het Duitse standpunt indruist tegen de Europese gedachte van vrije doorgang van goederen en diensten.

Wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

bel ons

Meer info? Bel:

 

0115-763005

ma - vr: 8:00 - 20:00 | za: 8:00 - 12:00

Stel direct uw vraag 

  

Vragen? Bel nu: bel ons

0115-763005

 ma - vr: 8:00 - 20:00 | za: 8:00 - 12:00

Stel direct uw vraag

Waarom TransportRisico?

  • Meer dan 30 jaar ervaring in transport en logistiek
  • Deskundig en onafhankelijk
  • Eén contactpersoon
  • Maatwerk voor elke situatie

twitter ico Volg TransportRisico op Facebook Volg TransportRisico op Linkedin Volg TransportRisico op Google+

KvK

AFM

Kifid

53853563

12040437 (NL/BE)

300.014745

kifid