Waarom nascholing?

Waarom nascholing?

Nascholing moet leerzaam zijn en bijdragen aan de doelen van de Richtlijn Vakbekwaamheid. Maar het is ook nuttig: Goed geschoolde chauffeurs zijn productiever, breder inzetbaar en ze leveren hierdoor een bijdrage aan een beter rendement.

Voordelen van nascholing

  • Verbetering van de verkeersveiligheid
  • Vermindering CO2 uitstoot en brandstofverbruik.
  • Verbetering van het imago van de sector.

Groot aanbod van trainingen

Het CCV heeft samen met de sector geprobeerd om de nascholing zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van chauffeurs en werkgevers, zodat de nascholing een maximaal rendement oplevert. Er is een groot aanbod van praktijkgerichte trainingen.

Elke chauffeur kan in overleg met zijn werkgever een eigen programma samenstellen. Een programma dat zoveel mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk. Er is dus niet één vaststaand programma dat voor iedereen gelijk is. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing minimaal 1 dag (7 uur) praktijktraining gevolgt moet volgen.

Bent u beroepschauffeur?

De richtlijn Vakbekwaamheid stelt extra eisen aan de basiskwalificatie voor aankomende én reeds actieve beroepschauffeurs.

Als u vóór 1 september 2009 uw chauffeursdiploma of rijbewijs heeft gehaald, krijgt u de eerste keer 7 jaar de tijd om 35 uur nascholing te volgen. Daarna moet u elke 5 jaar 35 uur nascholing volgen om deze aantekening te behouden. Heeft u na 1 september 2009 uw vakbekwaamheid gehaald? Dan moet u elke 5 jaar 35 uur nascholing volgen om deze aantekening te behouden.

Bent u na 10 september 2009 geslaagd voor uw vakbekwaamheid? Dan krijgt u 5 jaar de tijd om zijn vakbekwaamheid te verlengen. Dit doet u door het volgen van 35 uur nascholing. De eenmalige langere termijn van 7 jaar geldt niet voor nieuwe beroepschauffeurs.

Code op rijbewijs vervangt chauffeursdiploma

Met de invoering van de richtlijn Vakbekwaamheid verdwijnt het papieren chauffeursdiploma voor beroepschauffeurs. In plaats hiervan komt er een code vakbekwaamheid op uw rijbewijs. Deze code "95" komt achter de rijbewijscategorie C en/of D te staan. Achter de code komt de datum te staan waarop de geldigheid van de vakbekwaamheid verstrijkt. De code heeft, in tegenstelling tot het huidige chauffeursdiploma, een geldigheid van 5 jaar. U kunt de code alleen verlengen als u de verplichte nascholing heeft gevolgd.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek.

Meer info? Bel: bel ons0115-763005

ma - vr: 8:00 - 20:00 | za: 8:00 - 12:00

 

stel-direct-vraag

 

  

Vragen? Bel nu: bel ons

0115-763005

 ma - vr: 8:00 - 20:00 | za: 8:00 - 12:00

Stel direct uw vraag

Waarom TransportRisico?

  • Meer dan 30 jaar ervaring in transport en logistiek
  • Deskundig en onafhankelijk
  • Eén contactpersoon
  • Maatwerk voor elke situatie

KvK

AFM

Kifid

53853563

12040437 (NL/BE)

300.014745

kifid