Skip to main content
Meer dan 30 jaar ervaring Deskundig en onafhankelijk Eén contactpersoon Maatwerk voor elke situatie

Operational lease

Operational lease

Als u materieel wilt aanschaffen voor uw bedrijf zonder hiervan eigenaar te worden, is operational lease een goede oplossing. U krijgt dan de beschikking tot het materieel en tegelijkertijd kunt u uw flexibiliteit behouden. Operational lease is ideaal als u het materieel niet op de balans wil hebben, zodat u kunt profiteren van een betere balansverhouding.

Voordelen van operational lease

  • U betaalt een vast bedrag per maand
  • Het materieel staat niet op de balans waardoor een betere balansverhouding mogelijk is
  • U bent flexibel aan het einde van de leaseperiode. U kunt ervoor kiezen het materieel terug te geven, over te nemen, of de operational lease te verlengen

Bent u starter?

Ook dan zijn er leasemogelijkheden! Om een operational lease aan te vragen als starter wordt de kredietwaardigheid van uw bedrijf onderzocht. Als dit onderzoek geen bijzonderheden oplevert, is het afsluiten van een operational lease zeker mogelijk. De leasemaatschappij kan nog wel aanvullende voorwaarden stellen waaraan de financiering moet voldoen, zoals bijvoorbeeld een maximaal te financieren bedrag.

Hoe werkt het?

  • U kiest zelf het aan te schaffen materieel
  • U doet een leaseaanvraag
  • Na goedkeuring van de leaseaanvraag ontvangt u een voorstel van de leasemaatschappij
  • Is het voorstel akkoord? Dan betaalt de leasemaatschappij de leverancier en u kunt het materieel ophalen
  • U betaalt maandelijks de afgesproken leasetermijn terwijl u gebruik kunt maken van het materieel
  • Aan het einde van de leaseperiode kunt u ervoor kiezen het materieel terug te geven, over te nemen, of de operational lease te verlengen

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen operational lease en financial lease?

Bij operational lease blijft de leasemaatschappij gedurende de hele leaseperiode de eigenaar van het materiaal. Bij financial lease bent u direct de economische eigenaar en heeft u de mogelijkheid om erop af te schrijven.

Wat is het verschil tussen operational lease en huren?
Operational lease lijkt veel huren, maar is toch anders. Bij operational lease huurt u hetzelfde materieel voor een lange periode. Dit is voordelig als u het materieel vaak gebruikt. Bovendien is operational lease vaak goedkoper dan huur en heeft u aan het eind van de leaseperiode de mogelijkheid het het materiaal over te nemen.
Wat is het verschil tussen operational lease en kopen?
Met operational lease betaalt u voor het gebruik van materieel. De leasemaatschappij blijft de eigenaar, waardoor u geen restwaarderisico loopt. U kunt altijd gebruik maken van het nieuwste materiaal.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig naar uw leasetermijn? Vraag dan geheel vrijblijvend een voorstel aan.

Operational lease

Benieuwd naar uw maandbedrag?

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt geheel vrijblijvend een voorstel op maat.