Skip to main content
Meer dan 30 jaar ervaring Deskundig en onafhankelijk Eén contactpersoon Maatwerk voor elke situatie

Werkmaterieelverzekering

Werkmaterieelverzekering

In de transportwereld wordt vaak specifiek werkmaterieel gebruikt. Of het nu gaat om autolaadkranen, heftrucks, pallettrucks of laadkleppen, met de werkmaterieel­verzekering zijn uw risico's goed afgedekt.

Basisdekking

U kunt kiezen uit de volgende basisdekkingen:

 • Casco standaard

  Nagenoeg alle schade aan uw werkmaterieel is verzekerd, met uitzondering van schade als gevolg van eigen gebrek.

 • Casco uitgebreid

  Nagenoeg alle schade aan uw werkmaterieel is verzekerd, inclusief schade als gevolg van eigen gebrek en eigen schuld. Ook breuk en een verborgen gebrek is verzekerd.

 • Brand/diefstal

  Alleen schade aan uw werkmaterieel door brand en het risico van diefstal is verzekerd.

 • Brand

  Uw werkmaterieel is alleen verzekerd voor het risico van brand.

Deze basisdekking kan worden uitgebreid met:

Aanvullende dekkingen

Afhankelijk van het type werkmaterieel zijn onder meer de volgende aanvullende dekkingen mogelijk:

 • WA werkmaterieel

  Voor werkmaterieel dat zich zelfstandig motorisch kan voortbewegen is een WAM verzekering verplicht. Deze verplichting geldt ook op eigen terrein als dit bereikbaar is voor verkeer.

 • Gevaarlijke stoffen

  De WAM en de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen eisen aanzienlijk hogere verzekerde bedragen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Met deze dekking bent u hiervoor verzekerd.
 • Schade aan eigen zaken

  U bent verzekerd voor schade aan uw eigen zaken die met of door het werkmaterieel worden veroorzaakt.
 • Schade in- of opzittenden

  Deze dekking vergoedt de schade die ontstaat als de bestuurder van het werkmaterieel door een ongeluk letsel oploopt of overlijdt. Ook wordt de schade aan persoonlijke spullen vergoed.

 • Rechtsbijstand

  Als iemand anders aansprakelijk is voor de schade aan uw werkmaterieel, dan verhalen gespecialiseerde juristen uw schade. Ook als de schade niet gedekt is op uw verzekering.

Op maat samengesteld

Na een deskundige risicoanalyse wordt er een verzekeringsaanvraag op maat samengesteld. Wij bemiddelen voor u bij gespecialiseerde verzekeraars voor een maatwerkoplossing. Zo heeft u maximale zekerheid en weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig naar uw premie? Vraag dan geheel vrijblijvend een voorstel aan.

Werkmaterieelverzekering

Nieuwsgierig naar uw premie?

Vraag geheel vrijblijvend een voorstel. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Veel gestelde vragen

Waarom is het belangrijk dat schade aan eigen zaken meeverzekerd is?

Volgens de wet kunt u niet aansprakelijk zijn voor schade aan uw eigen eigendommen. De standaard WA werkmaterieel verzekering vergoedt vaak niet de schade die u toebrengt aan de eigendommen van uzelf. Met de dekking "Schade aan eigen zaken" voorkomt u dat uzelf voor de kosten opdraait.

Ik gebruik mijn heftruck alleen in mijn eigen loods. Heb ik dan een WA werkmaterieel dekking nodig?
Dit hoeft niet, maar is wel verstandig. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en bij letselschades kan dit grote gevolgen hebben.
Is schade door werkmaterieel niet meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven?
Op de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven zijn motorrijtuigen uitgesloten. Voor werkmaterieel dat zich zelfstandig motorisch voort kan bewegen is dus geen dekking op de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven.