Skip to main content
Meer dan 30 jaar ervaring Deskundig en onafhankelijk Eén contactpersoon Maatwerk voor elke situatie

Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering

Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering

Als vervoerder bent u in principe aansprakelijk voor schade aan de door u vervoerde goederen. Een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering is daarom onmisbaar. Wet- en regelgeving, de overeengekomen vervoerscondities en het soort vervoer bepalen of en voor welk bedrag u aansprakelijk bent.

Wet- en regelgeving

Op vervoer binnen Nederland zijn standaard de bepalingen uit het burgerlijk wetboek van toepassing. Op grensoverschrijdend wegvervoer is het CMR verdrag (dwingend) van toepassing. Doet u cabotagevervoer? Dan krijgt u te maken met de nationale regelgeving uit het land waarin u cabotage verricht.

Vervoerscondities

Uw aansprakelijkheid wordt mede bepaald door de vervoerscondities die u met uw opdrachtgever overeenkomt, zoals bijvoorbeeld:

AVC 2002
Algemene vervoerscondities. Voor goederenvervoer over de weg binnen Nederland
  Download
CMR
Vervoerscondities voor grensoverschrijdend wegvervoer
  Download
AVVC
Algemene veevervoerscondities. Voor het vervoer van grootvee van en naar de veemarkt
  Download
AVB
Algemene voorwaarden voor bedrijfsverhuizingen
  Download
ATVC
Algemene tankvervoercondities. Voor het vervoer van bulkgoederen over de weg
  Download
AVET

Algemene voorwaarden voor exceptioneel transport

  Download
AVK
Algemene koeriersvoorwaarden
  Download
AVCM
Algemene Vervoercondities Motorvoertuigen
  Download

Afhankelijk van de overeengekomen vervoerscondities wordt uw aansprakelijkheid beperkt of juist uitgebreid. Het is daarom erg belangrijk dat uw vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering hierop is afgestemd.

Soort vervoer

Voor een passende ver­voerdersaansprakelijkheidsverzekering is ook het soort vervoer van belang. Zo is het bij koel-/vriesvervoer belangrijk dat er naast dekking voor schade door het uitvallen van de koelmotor ook dekking is voor schade door het verkeerd instellen van de koelmotor. Bij tank-/bulkvervoer is het dan weer belangrijk dat schade als gevolg van contaminatie (vermenging) gedekt is. Een niet goed gereinigde tank kan immers grote schade veroorzaken!

Op maat samengesteld

Na een deskundige risicoanalyse wordt er een verzekeringsaanvraag op maat samengesteld. Wij bemiddelen voor u bij gespecialiseerde verzekeraars voor een maatwerkoplossing. Zo heeft u maximale zekerheid en weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig naar uw premie? Vraag dan geheel vrijblijvend een voorstel aan.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Nieuwsgierig naar uw premie?

Vraag geheel vrijblijvend een voorstel. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor een persoonlijk adviesgesprek.