Skip to main content
Meer dan 30 jaar ervaring Deskundig en onafhankelijk Eén contactpersoon Maatwerk voor elke situatie

Sale & lease back

Sale & lease back
Met sale & lease back verkoopt u uw materieel tijdelijk aan de leasemaatschappij en least u het weer terug. Zo maakt u kapitaal vrij, terwijl u ondertussen uw materieel gewoon kunt blijven gebruiken. U sluit dus een lease af voor het materieel dat u al bezit.

Waarom kiest u voor sale & lease back?

Als u kiest voor sale & lease back ontvangt u de dagwaarde van uw materieel op uw rekening. U maakt hiervoor extra kapitaal vrij wat u weer kunt gebruiken voor bijvoorbeeld nieuwe investeringen of de aflossing van uw bankkrediet. Na betaling van de laatste leasetermijn wordt het juridisch eigendom van het materieel weer aan u overgedragen. Het materieel is dan weer volledig van u.

Voorwaarden sale & lease back

Leasemaatschappijen kunnen voorwaarden stellen aan een sale & lease back aanvraag. Denk hierbij aan een minimale totale dagwaarde van de aanvraag. Vaak mag de aanvraag dan wel uit meerdere objecten bestaan. Ook kunnen er specifieke voorwaarden per type materieel zijn zoals bijvoorbeeld een maximale kilometerstand.

Hoe werkt het?

Een aanvraag voor een sale & lease back gaat als volgt:

 • Start een aanvraag

  Vul uw gegevens in op het contactformulier op deze pagina. U ontvangt van ons een Excel bestand waarin u het materieel specificeert dat u wilt gebruiken voor de sale & lease back.

 • Specificeer het materieel

  Het ingevulde Excel bestand stuurt u naar ons terug. Wij nemen telefonisch contact met u op om details en wensen met u door te nemen.

 • Bepalen van de dagwaarde

  De dagwaarde van het materieel wordt bepaald. Vaak zijn goede foto's en een uitgebreide specificatie van het materieel hiervoor voldoende.

 • Offerte goedkeuren

  U ontvangt een offerte met de daarbij behorende voorwaarden. Een taxateur komt het materieel bekijken. Is de offerte akkoord? Dan wordt het contract opgemaakt. Nadat u contract ondertekend heeft is de leaseaanvraag rond.

 • Uitbetalen en betalen leasetermijnen

  Het totale bedrag wordt door de leasemaatschappij aan u uitbetaald. U begint met het betalen van de  maandelijkse leasetermijnen. Nadat u de laatste leasetermijn en een eventuele slotsom heeft betaald, wordt het juridisch eigendom weer aan u overgedragen. Het materieel is dan weer volledig van u.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag dan geheel vrijblijvend een voorstel aan.

Sale & lease back

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op voor een persoonlijk gesprek.