Skip to main content
Meer dan 30 jaar ervaring Deskundig en onafhankelijk Eén contactpersoon Maatwerk voor elke situatie

Wagenparkverzekering

Wagenparkverzekering

Heeft u meer dan 5 zakelijke voertuigen? Met een wagenparkverzekering verzekert u al uw vrachtauto’s, bestelauto’s, personenauto's en aanhangers goed en overzichtelijk op één polis. U profiteert bovendien van een aantrekkelijke korting.

Basisdekking

De wagenparkverzekering bevat standaard de volgende basisdekking:

 • Wettelijke aansprakelijkheid

  WAM

  Schade die u met uw voertuigen veroorzaakt bij iemand anders, is verzekerd. Deze dekking is wettelijk verplicht.

Deze basisdekking kan worden uitgebreid met:

 • Volledig casco

  Schade aan uw eigen voertuigen is verzekerd, ongeacht de schuldvraag.

 • Beperkt casco

  Schade aan uw eigen voertuigen door kortsluiting, brand, diefstal, vandalisme, botsing met dieren en storm is verzekerd.

U kunt bij de basisdekking kiezen uit een vaste lage premie of no-claim korting.

Aanvullende dekkingen

Afhankelijk van uw wensen zijn onder meer de volgende aanvullende dekkingen mogelijk:

 • Gevaarlijke stoffen

  Incidenteel of gespecialiseerd
  De WAM en de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen eisen aanzienlijk hogere verzekerde bedragen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Met deze dekking bent u hiervoor verzekerd.
 • Schadeverzekering inzittenden

  Deze dekking vergoedt de schade die ontstaat als de chauffeur of een passagier door een ongeluk letsel heeft of overlijdt. Ook wordt schade aan persoonlijke spullen vergoed.

 • Rechtsbijstand

  Als iemand anders aansprakelijk is voor de schade aan uw voertuig, dan verhalen gespecialiseerde juristen uw schade. Ook als de schade niet gedekt is op uw verzekering.

 • Boekwaardeclausule

  Is uw vrachtauto, bestelauto of personenauto gefinancierd? Met deze dekking wordt bij totaalverlies de uitkering gebaseerd op de boekwaarde van de leasemaatschappij. Zo voorkomt u dat u bij een lagere dagwaarde een aanvullende vergoeding moet betalen aan de financier.

 • Werkrisico

  Heeft u een laadklep, kraan of walking floor? Het werken hiermee brengt grote risico's met zich mee. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade door laad-/losmaterieel.
 • Extra bedrijfskosten

  Deze dekking ontvangt u een vergoeding voor elke dag dat uw vrachtwagen niet gebruikt kan worden door een gedekte schade.

 • Chauffeursbagage

  Beschadiging of verlies van persoonlijke eigendommen van de chauffeur is met deze dekking verzekerd.

Unieke extra's

Naar keuze is ook meeverzekerd:

 • SOS hulpverlening voor de chauffeur
 • 1 jaar aanschafwaarderegeling voor vrachtwagens

 • 3 jaar nieuwwaarderegeling voor bestel- of personenauto's

 • Schade aan eigen voertuigen (sistercar)

Op maat samengesteld

Na een deskundige risicoanalyse wordt er een verzekeringsaanvraag op maat samengesteld. Wij bemiddelen voor u bij gespecialiseerde verzekeraars voor een maatwerkoplossing. Zo heeft u maximale zekerheid en weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig naar uw premie? Vraag dan geheel vrijblijvend een voorstel aan.

Wagenparkverzekering

Nieuwsgierig naar uw premie?

Vraag geheel vrijblijvend een voorstel. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Veel gestelde vragen

Waarom is het belangrijk dat schade aan eigen voertuigen (sistercar) meeverzekerd is?

Volgens de wet kunt u niet aansprakelijk zijn voor schade aan uw eigen zaken. De standaard WAM-verzekering van uw vrachtauto vergoedt daarom vaak niet de schade die u toebrengt aan andere auto's van uzelf. Om te voorkomen dat u zelf niet voor de kosten opdraait, wordt de sistercarclausule aan de WAM-verzekering toegevoegd.

Is aanschafwaarderegeling van 1 jaar ook van toepassing als ik een gebruikte vrachtwagen koop?

Het maakt niet uit of u de eerste eigenaar bent. Als uw vrachtauto volledig casco verzekerd is, ontvangt u bij total loss binnen 1 jaar na aanschaf niet de dagwaarde, maar de aanschafprijs.

Geldt de nieuwwaarderegeling van 3 jaar ook voor gebruikte bestel- of personenauto's?

Het maakt niet uit of u de eerste eigenaar bent. Als uw bestel- of personenauto volledig casco verzekerd is, ontvangt u bij total loss binnen de eerste 3 jaar de nieuwwaarde in plaats van de dagwaarde.