Skip to main content
Meer dan 30 jaar ervaring Deskundig en onafhankelijk Eén contactpersoon Maatwerk voor elke situatie

Verzuimverzekering

Verzuimverzekering

Als uw werknemer ziek wordt, heeft hij recht op maximaal twee jaar doorbetaling van zijn loon. Een verzuimverzekering regelt dat het loon dat u betaalt aan uw werknemer vergoed wordt.

Verzuimverzekering met arbodienstverlening

Kiest u voor een verzuimverzekering met arbodienstverlening? Dan krijgt u naast de vergoeding van de loondoorbetaling ook ondersteuning van een arbodienst om ziekteverzuim te voorkomen of te beperken. Bovendien krijgt u budgetten voor preventie en re-integratie van uw werknemers.

CAO Beroepsgoederenvervoer

In de CAO Beroepsgoederenvervoer is geregeld, dat u het loon inclusief overuren dient door te betalen. Wij nemen deze CAO dan ook als uitgangspunt voor een verzuimverzekering voor uw transportbedrijf.

Uit welke verzuimverzekering kan ik kiezen?

U kunt als werkgever kiezen uit de volgende verzuimverzekeringen:
 • Verzuimverzekering met
  eigen risico in dagen

  Bij deze verzuimverzekering kiest u voor een eigen risico in werkdagen. Het eigen risico geldt per ziektegeval. Dit type verzuimverzekering is vooral geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven.
 • Verzuimverzekering met
  eigen risico in geld

  Bij deze verzuimverzekering kiest u voor een eigen risico in geld. Dit is een calamiteitendekking waarbij u het gemiddelde verzuim zelf draagt. Zijn de verzuimkosten hoger dan uw eigen risico in geld? Dan keert de verzekering uit.
 • MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

  De MKB Verzuim ontzorg Verzekering sluit goed aan bij werkgevers die de complete regie rondom verzuim graag uit handen geven. Kiest u voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering? Dan kiest u voor een meer solidaire (en daarmee soms hogere) premie waarbij het eigen verzuim minder zwaar meetelt in de premie.

Op maat samengesteld

Na een deskundige risicoanalyse wordt er een verzekeringsaanvraag op maat samengesteld. Wij bemiddelen voor u bij gespecialiseerde verzekeraars voor een maatwerkoplossing. Zo heeft u maximale zekerheid en weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig naar uw premie? Vraag dan geheel vrijblijvend een voorstel aan.

Verzuimverzekering

Nieuwsgierig naar uw premie?

Vraag geheel vrijblijvend een voorstel. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Veel gestelde vragen

Is een verzuimverzekering verplicht?

Nee, een ziekteverzuimverzekering is niet verplicht. Het is in veel gevallen wel verstandig om deze af te sluiten. Een zieke werknemer kost u gemiddeld € 250,- per dag. Daar bovenop komen kosten voor arbodienstverlening, gemiste omzet en vervangend personeel.

Kan ik de werkgeverslasten meeverzekeren?
Ja, dat is mogelijk. U ontvangt dan een vergoeding voor de kosten die u als werkgever heeft bovenop het loon dat u betaalt aan uw zieke werknemers. Dit kunnen verplichte, maar ook aanvullende werkgeverslasten zijn.