Skip to main content
Meer dan 30 jaar ervaring Deskundig en onafhankelijk Eén contactpersoon Maatwerk voor elke situatie

Goederentransportverzekering

Goederentransportverzekering

Besteedt u het transport van uw goederen uit aan een vervoerder? Dan loopt u risico's. De vervoerder kan door wet- en regelgeving of de vervoerscondities beperkt of helemaal niet aansprakelijk zijn voor de schade. Het is daarom voor u onzeker of u bij schade het volledige schadebedrag vergoed krijgt.

Voorbeeld

U laat een zending bloemen vervoeren van Aalsmeer naar Maastricht. De bloemen hebben een waarde van € 10.000 en een totaalgewicht van 200 kilo. De bloemen raken tijdens het transport door een fout van de vervoerder onherstelbaar beschadigd.

Aansprakelijkheid van de vervoerder

Op vervoer binnen Nederland zijn de AVC condities van toepassing. De aansprakelijkheid van de vervoerder is in de AVC condities beperkt tot € 3,40 per kilo. U kunt de vervoerder voor maximaal € 680 (200 x € 3,40) aansprakelijk stellen. Hierdoor blijft u zelf zitten met een schadepost van € 9.320 (€ 10.000 - € 680).

Uitkering goederentransportverzekering

De goederentransportverzekeraar vergoedt u de volledige schade van € 10.000. U heeft geen juridisch getouwtrek en beschermt uw relatie met uw afnemer en de vervoerder.

Dekkingen

Afhankelijk van uw wensen kent de goederentransportverzekering de volgende dekkingen:

 • 'All-Risks' dekking

  G13

  Dekking voor schade of verlies van de verzekerde goederen door welke oorzaak dan ook.

 • Evenementendekking

  G14

  Dekking voor schade en verlies als gevolg van een gedekte gebeurtenis. Bijvoorbeeld brand, vallen tijdens laden/lossen en een ongeval.

 • Beperkte diefstaldekking

  G15

  Dekking voor diefstal, vermissing, verduistering, zoekraken en niet uitlevering van -uitsluitend- gehele 'colli'.

 • Uitgebreide diefstaldekking

  G16

  Dekking voor gedeeltelijke schade door diefstal, vermissing en verduistering, zoek raken en niet uitlevering.

 • Vervoer van bederfelijke zaken

  G17

  Dekking voor schade door bederf als gevolg van onder meer het uitvallen van de koel-/vriesinstallatie.

 • Oorlogs- en stakersrisico

  M3

  Dekking voor schade door oorlog of aan staking gerelateerde oorzaken

Binnen deze dekkingen zijn er extra vergoedingen mogelijk voor opruimingskosten, vernietigingskosten, bergingskosten en schade aan hulpmaterialen.

Doorlopend of eenmalig

Het transport kan doorlopend of eenmalig verzekerd worden. Bij een doorlopende goederen­transport­verzekering zijn alle goederen die gedurende het jaar vervoerd worden verzekerd. Een eenmalige verzekering wordt voor elke zending apart afgesloten.

Ook voor vervoerders

Bent u vervoerder? U kunt dan een goederentransportverzekering afsluiten "voor" uw opdrachtgever. U bent dan meeverzekerd en de schade wordt niet op u verhaald. U voorkomt juridisch getouwtrek en beschermt uw relatie met uw opdrachtgever.

Op maat samengesteld

Na een deskundige risicoanalyse wordt er een verzekeringsaanvraag op maat samengesteld. Wij bemiddelen voor u bij gespecialiseerde verzekeraars voor een maatwerkoplossing. Zo heeft u maximale zekerheid en weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig naar uw premie? Vraag dan geheel vrijblijvend een voorstel aan.

Goederentransportverzekering

Benieuwd naar uw premie?

Vraag geheel vrijblijvend een voorstel. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen uw offerteaanvraag direct in behandeling.
Goederen
Winst die u misloopt als uw goederen verloren gaan
Vervoerstraject
Overige vragen