Werknemersschadeverzekering (WSV)

Werknemersschadeverzekering WSV

Als werkgever draait u steeds vaker op voor de kosten na ongelukken van werknemers die op het eerste gezicht niet direct met het werk te maken hebben, zoals bedrijfsreizen en andere activiteiten.

Goed werkgeverschap

U wordt geacht alle risico's te kennen die uw medewerkers lopen, om zo ongevallen te voorkomen. Zo niet, dan draait u in het kader van 'goed werkgeverschap' vaak op voor de soms torenhoge schades. Rechters leggen daarbij regelmatig onverwachte relaties met het werk om zo de gedupeerde werknemer tegemoet te komen.

Ook geven zij aan dat een goed werkgever een 'behoorlijke verzekering' moet afsluiten die schade van de werknemer vergoedt na een ongeval. Zelfs als de werkgever het ongeval onmogelijk had kunnen voorkomen. Bestaande verzekeringsoplossingen zoals Wegam, Wegas, OVI, SVI, AVB+ voldoen maar deels aan de criteria die de Hoge Raad stelt aan een 'behoorlijke verzekering'.

Dekking

De werknemersschadeverzekering (WSV) dekt de schade als gevolg van werk gerelateerde ongevallen. De WSV is geen aansprakelijkheidsverzekering, maar vult deze aan daar waar nodig. De WSV fungeert daarmee als vangnet, een aanvullende verzekering.

Voor wie?

De WSV is er voor alle Nederlandse werkgevers. Uw werknemer is de verzekerde. De dekking van de WSV geldt voor situaties die verband houden met het werk maar die niet onder de bedrijfsaansprakelijkheid vallen. Zo hoeft u zich als werkgever zich niet steeds af te vragen of ongevallen tijdens bedrijfsreizen, thuiswerken of andere activiteiten wel specifiek verzekerd zijn. Uw werknemers weten dat de risico's goed zijn afgedekt. Aansprakelijkheid speelt daarbij geen rol. Het belang van de WSV is dat uw werknemer de geleden schade krijgt uitgekeerd zonder tussenkomst van de rechter die de aansprakelijkheid moet beoordelen. Zo verloopt het vergoedingsproces een stuk sneller.

Wat kost het?

vraag-uw-offerteNieuwsgierig naar uw premie? Vraag geheel vrijblijvend uw offerte. Wij nemen dan snel contact met u op voor een maatwerkvoorstel.

Omdat wij uw risico altijd aanbieden bij meerdere verzekeraars, bent u verzekerd van de beste aanbieding.

Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen in een persoonlijk gesprek.

bel ons

Meer info? Bel:

 

0115-763005

ma - vr: 8:00 - 20:00 | za: 8:00 - 12:00   

  

Meer info? Bel: bel ons

0115-763005

 ma - vr: 8:00 - 20:00 | za: 8:00 - 12:00

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte

Waarom TransportRisico?

  • Meer dan 30 jaar ervaring in transport en logistiek
  • Deskundig en onafhankelijk
  • Eén contactpersoon
  • Maatwerk voor elke situatie
  • ASR
  • Nationale-Nederlanden
  • TVM verzekeringen
  • Allianz

KvK

AFM

Kifid

53853563

12040437 (NL/BE)

300.014745

kifid